Back to top
  /  Osobní rozvoj   /  Proč se hýbat? Kvůli sobě!

Proč se hýbat? Kvůli sobě!

Proč se hýbat? Kvůli sobě!

Módní trendy v oblasti postavy, jídla, hubnutí, sportu… se postupně mění. Ještě nedávno se častěji obdivovaly ženy hubené až vychrtlé. V poslední době se přikláníme více k přirozenosti, plnosti tvarů a obracíme se nejen ke vzhledu, ale řešíme i to, jak se žena ve svém těle cítí. A to je super.

Positive body nebo lenost?

Kde je ale hranice mezi „body positive“, (tedy tím, že přijímáme a máme rády své tělo) a leností a tím, že se nechceme hýbat nebo, že si nejsme schopné vyčlenit čas na sebe? 

Přijímám své tělo

Každá jsme jiná. Jedna se narodíme „s boky jako skříň“ a prostě to tak je. Máme to v rodině a ženy našeho rodu mají široké boky a zadek. A je to v pohodě. Proč si z toho dělat vrásky? Při tanci dokážu rozvlnit boky jako nikdy jiný a je to paráda. 

Jiná žena bude jako pírko. Ruce i nohy dlouhé a hubené a prsa žádné. A je to taky v pohodě. Proč mít vrásku z toho, že nemám hrudník Pamely Anderson? Proč nebýt královna běhu a neužívat si, že můžu volně skákat bez tří podprsenek, které udrží mé poprsí na místě? Něco, co je pro jednoho mínus, může být pro druhého velké plus.

Každá jsme jiná a naše různorodost je krásná. Svět je díky tomu nádherně pestrý.

Správná motivace k pohybu? Chci se cítit dobře

Motivace k pohybu by neměla být o tom, že chci jinak vypadat. Že nenávidím své tělo a špek na břiše mě přivádí do deprese. Motivací by mělo být naopak to, že mám ráda své tělo. Že se cítím dobře, když o sebe pečuji. A to, že se hýbu patři k tomu, že o sebe pečuji.

Vzpomeňte si na chvíle, kdy jste byly v kondici (pokud zrovna nejste). Jak vám bylo dobře. Jak byl váš krok pevný a dlouhý. Že vás nebolely záda, když jste seděly celý den u počítače nebo zvedaly své děti. To je ten důvod!

Positive body + sebedisciplína

Mějme rády svá těla. Něco jsme dostaly do vínku a to si neseme. Nejsme všechny stejné a taky, proč bychom měly být? Svět by byl tak nudný! 

Nezapomínejme se ale hýbat. Neděláme to pro své okolí. Neděláme to pro to, abychom se líbily. Děláme to pro sebe. Jak se říká: „Každý krok se počítá.“ A platí to. Ať už se jedná o jógu, běh, tanec, rychlou chůzi, cvičení ve fitku, plavání, jízdu na koni… cokoliv. Hýbejme se. Hýbejme se kvůli sobě. To je jediný správný důvod.

Autor: Věra Bátrlová

You don't have permission to register